20 храни които да избягвате ако сте диабетици – част II

Ето следващите 10 вредни храни в списъка които да избягвате ако имате диабет.

11. Пържени храни

Всички знаем, че пържените храни не са здрави за нас. Не забравяйте да избягвате пържени картофи, пържени пилета, картофени чипове и други дълбоко пържени храни. При приготвянето на тези храни се използва много масло, което означава, че ще консумирате повече калории.
Освен това в ресторантите се използват хидрогенирани масла с високо съдържание на транс-мазнини. Хората с диабет трябва винаги да се грижат за количеството транс-мазнини.

12. Пъпеши и банани

Винаги трябва да консумирате плодове, защото имат фибри, витамини и въглехидрати.
Въпреки това, трябва да ги консумирате умерено, защото те могат да повишат нивото на кръвната захар. Каменните плодове, пъпеши и банани имат високо съдържание на захар и могат да повлияят на нивото на кръвната Ви захар.

13. Смесени кафета

Смесените кафета са богати на вкус заради гарнитурата (захар и мазнини), сметана, сироп, захар и т.н. Ако искате да консумирате кафе, не забравяйте да изберете кафе, който е без захар и да използвате нискомаслено мляко.
14. Преработено месо
Обработеното месо има богато съдържание на натрий, което може да увеличи риска от инфаркт или инсулт, ако имате диабет тип 2.Също така, трябва да консумирате месото, което е с ниско съдържание на натрий и да избягвате натрупвания, или да използвате тези, които нямат много въглехидрати и мазнини.Вместо това, не забравяйте да използвате краставици, спанак и горчица за вашите сандвичи.
15. Закупени Smoothies
В днешно време Смутитата са станали популярна тенденция.Въпреки че те се считат за здравословни храни, трябва да имате предвид, че те съдържат добавена захар и се сервират в изключително големи количества.Така че, винаги трябва да приготвяте домашно приготвения в собствения ви пасатор.
16. Алкохол
На хората с диабет се препоръчва да се консултират с лекар относно количеството алкохол, което им е разрешено да консумират.Алкохолът всъщност пречи на кръвната Ви захар, така че трябва да пиете с умереност, не повече от една или две напитки. На една порция: 1 ½ грама алкохол, 5 унции вино и 12 унции бира.
17. Плодов сок
Плодовете имат фибри и здравословни въглехидрати и те са чудесни за диабетици, но това не означава, че плодовите сокове също са здрави.Тя е по-питателна от сода и захар напитки, но съдържа много концентрирана захар. Така че, вместо сок от плодове, ние силно препоръчваме да консумирате семзер с естествен аромат.
18. Захарни храни
С сладки храни имаме предвид бонбони, сода и десерти.Всички храни, които споменахме преди, имат голямо количество захар.Захарните храни имат ниска хранителна стойност и са нискокачествени въглехидрати и могат да увеличат кръвната Ви захар. Така че, вместо бисквитки или сода, не забравяйте да изберете пресни плодове.
19. Зърнени култури
Повечето зърнени храни са покрити със захар, за да могат да получат по-сладкия вкус.Има и зърнени храни, съдържащи добавена захар.Така че е много важно винаги да четете етикета и да избягвате тези със сушени плодове!
20. Енергийни барове
Енергийните или спортните барове не са нездравословни, но се препоръчва диабетици да ги избягват. Спортните барове имат високо съдържание на въглехидрати и захар.Въпреки че те са основните източници за доставяне на тялото ви с енергия, може да консумирате прекалено много от спортните барове.Препоръчваме ви да изберете барове, които имат минимални мазнини и захар и които имат баланс на протеини и въглехидрати.
В заключение:
Да имаш диабет не означава, че не можеш да водиш нормален живот.Просто направете разлика между доброто и лошото. Храненето на здравословна и подходяща диета е най-добрият начин да управлявате кръвната си захар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *