С какво превъзхождат конвекторите климатиците

Няма дом без начин на отопление, без значение дали това е климатик, печка на дърва, парно или конвекторна печка – всички разполагат с някакъв начин да направят дома си по-комфортен през зимата. Въпроса на днешната дискусия е насочен към ефикасността на най-често срещаните уреди, а именно климатиците и конвекторите – ето какво трябва да знаете за тях.

Предимства на конвекторите пред климатиците

Има няколко основни показателя, които правят климатиците значително по-често срещани от конвекторите, поне в повечето домове. Най-главното нещо, е че те могат да изстудяват, а конвекторите не могат, но когато става дума за отопление, конвекторните печки обезателно печелят – ето как и защо.

По-ефикасни в затоплянето на помещение

Още от самото начало виждаме, че печките, които използват конвекция са значително по-малки като размер от климатиците. Това означава, че те заемат по-малко място, което е доста голяма съображение, особено когато става дума за малки стаи.

Но това, с което са най-известни сред потребителите, е че са невероятно ефикасни отоплителни тела, много по-добри от климатиците. Това се дължи на семплия начин, по които те задвижват и затоплят въздушните маси в една стая – реално всичко се случва благодарение на природните закони на разширение и сгъстяване на газовете.

Конвекцията е просто движението на топлия въздух нагоре и студения надолу – създавайки непрестанно движение на въздушните маси. Това не се усеща по никакъв начин като течение, а като постепенно, но трайно и цялостно затопляне на околната им среда.

По-здравословни и нежни към дробовете

В механизма на конвекторните печки не се използват вентилатори, за да задвижат въздуха, а се разчита на естествения свойства на газовете във въздуха. Така се осъществява една наистина ефикасна циркулация на въздуха, без да се създават студени и прекомерно топли зони.

Липсата на перка намалява шума и също така намалява и изсушаването на въздух, тъй като именно бързото задвижване на въздуха от перката и реотаните на климатика премахват влагата – идеално за детски стаи и спални на хора с астма или дихателни затруднения.

Недостатъци на конвекторите пред климатиците

Но няма нищо идеално, колкото и да ни се иска. Уви, това важи и за конвекторите, които за разлика от климатиците, не могат да изстудяват, а само отопляват. Това ги прави специализирани и изключиутелно добри в едно нещо, но изцяло неспособни в други, което не е особено полезно за семейства с ограничен бюджет.

Ако искате да създадете комбинация между климатик и конвектор, то тогава правилното място да пазарувате за тях е Klimatici.bg. Там ще откриете огромен асортимент от продукти от различни класове, които ще паснат не само на джоба ви, но и на дома или офиса – възползвайте се от техните непрестанни оферти и спестете пари още днес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *