Първият център за превантивна медицина у нас отвори врати в София

Медико-дентален център Preventica e част от австрийския холдинг SANLAS, който осигурява медицинска грижа на над 10 000 пациенти по света всяка година

Първият център за превантивна медицина у нас Preventica отвори врати в жилищния и бизнес комплекс Гаритидж парк в София. Официални гости на събитието бяха част от инвеститорите, както и водещи представители на дипломатическите, бизнес и застрахователните среди.   По време на откриването беше отслужен  тържествен водосвет от Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний.

„Бъдещето на медицината е преди всичко в превенцията и персонализираната грижа“ – споделя екипът на Preventica и допълва, че това е в основата на тяхната философия, заедно с международни стандарти и с опита на водещия инвеститор – австрийската група SANLAS.

Медико-денталният център осигурява цялостна здравна грижа чрез индивидуален подход и висококачествени услуги с фокус върху превенцията. Това включва анализ и оценка на рисковите фактори и тяхното ограничаване на базата на дългосрочна персонализирана стратегия за здравето, фокусирана както върху лечение, така и върху промяната на начина на живот.

Preventica разполага с високотехнологично оборудване от последно поколение и съвременни методи за диагностика и лечение, сред които първата за България автоматизирана ултразвукова система, специализирана за диагностика на млечни жлези. Центърът е и едно от малкото места в страната с кардиопулмонален тест, който се използва за изследване на функциите на сърцето и белите дробове по време на физическо натоварване. На разположение на пациентите е и дентална зона, напълно оборудвана и предлагаща пълен цикъл от услуги – профилактика, диагностика и лечение.

Единствен у нас центърът ще предлага на пациентите си програми за превенция и лечение спрямо индивидуалните нужди на всеки, единно персонализирано дигитално здравно досие, улеснен достъп до информация, възможност за бързо и удобно запазване на час онлайн. Предимство е и изготвянето на здравна стратегия и проследяването на изпълнението ѝ, както и активното прилагане на опита на местни и международни специалисти в областта на превенцията.

Preventica е част от водещия австрийски холдинг SANLAS, който развива успешна и ефективна практика в областта на лечението и рехабилитацията. Дружеството е основано през 1992 г. и управлява портфейл от специализирани здравни заведения в Австрия. В SANLAS работят 1100 експерти, които годишно осигуряват медицинска грижа на над 10 000 пациенти от цял свят. Любопитна подробност е че централата на холдинга се намира в гр. Грац, в бившата вила на фамилията Батенберг. Именно на това място българският княз Александър Батенберг прекарва последните години от живота си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *