Ползите от високо протеиновата диета

Пред последните две десетилетия все по-често се набляга на многобройните ползи, които носи високопротеиновата диета. От по-добра композиция на тялото, през увеличено чувство за сила и енергия, та като се стигне до подобряване при различни здравословни състояния, богатата на протеин диета носи изключително много ползи.

Приемът на протеин и чувството на глад

Богатата на протеин диета създава усещане за ситост и намалява чувството за глад. В това отношение, протеиновите храни са пълната противоположност на храните, съдържащи прости въглехидрати (например всякакви сладкиши и захарни изделия или рафинирани храни с бяло брашно).

Протеинът може да бъде приет под формата на шейк (вижте предложенията за протеин на прах на Workout.bg) или пък да заложите на телешко месо, свинско, пилешко, пуешко, риба и различните видове бобови храни (леща, боб, грах, соя и други).

Помага за регулиране на теглото

Диетата, богата на протеин, доказано помага за редуциране на телесното тегло и за намаляване на процента мастна тъкан в организма. Това става по много начини и подтиснатото чувство на глад, за което споменахме само преди миг, е само малка част от това.

Хората, които залагат на диета, богата на протеин, имат много по-голяма мускулна сила и издръжливост. Те са в състояние да водят много по-активен начин на живот, да спортуват повече и по-дълго, да поддържат по-висок тонус през деня. При подходящ баланс, това води до постепенна загуба на тегло.

По-добра композиция на тялото

Приемът на достатъчно количество протеин, независимо дали с храната или под формата на протеинови шейкове, ще ви помогне да постигнете по-добра композиция на тялото. Това се получава в резултат от по-лесното изграждане и поддържане на мускулна маса.

Както може би сте забелязали, ако теглото е в здравословни норми, това съвсем не означава, че фигурата ще изглежда естетично и хармонично. Това се постига с помощта на диета, богата на протеин, както и с редовни физически упражнения.

Допълнителни ползи

Богатата на протеин диета носи няколко допълнителни ползи, които за много хора могат да са дори и от по-голямо значение. Една от тях е възможността да се контролира по-лесно кръвната захар.

Тъй като протеинът се конвертира по-трудно в глюкоза, той помага да се избегнат скоковете в нивата на кръвната захар. Освен това, редовният прием на протеин помага за намаляване на нивата на лошия холестерол и мазнините в кръвта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *