„Нестле за Живей Активно!“ кани столичани и гости на столицата на танц

На 12-ти март за първи път в 17-годишната си история най-голямата инициатива на Нестле България, промотираща активния начин на живот, предизвиква българите да танцуват в центъра на столицата

Първото за годината издание на „Нестле за Живей активно! Танцувай с нас“ ще се случи на 12 март в София, където танцови школи, стрийт танцьори, кей поп групи, школи по народни танци, изтъкнати спортисти, сред които Тереза Маринова и Йордан Йовчев, представители на златните момичета от националния ансамбъл по художествена гимнастика, на шоу бизнеса и инфлуенсъри ще се включат в мащабното танцово предизвикателство.

Део и Алфредо Торес ще поведат всички, за които танцът е начин на движение в забързаното ежедневие в 11.00 часа на 12-ти март от пешеходната част на булевард  „Витоша“, за да стигнат до Южния парк, който ще бъде превърнат в танцова арена.

Загрявката за танцовите предизвикателства стартира на бул. „Витоша“, където Део и Алфредо ще повишат градусите на фона на професионални демонстрации. Точно в 12.30 е откриването на инициативата в централната част на Южния парк. Водещи танцови клубове от София ще премерят сили в демонстрационни състезания в различни стилове – от зумба, през кей поп и стрийт денс до народни танци като най-добрите от тях, вдъхновили най-голям брой участници, ще получат специалните награди на Нестле България. Предвидени са и много изненади и индивидуални награди за най-смелите и активни зрители, включили се в танците, както и участие в специално предизвикателство – „Най-дългата ръченица“.

За доброто настроение на всички са приготвени и специални изненади от любимите брандове на Нестле България, сред които Nescafe 3in1, Nescafe Dolce Gusto, KitKat,  Fitness, MAGGI и Нестле за По – здрави деца, а минералната вода Pirin Spring ще гарантира и добрата хидратация на всички танцуващи.

Идеята на тазгодишното зимно издание на „Нестле Живей активно! Танцувай с нас!“ е да провокира, колкото може повече хора да открият танците като забавна и здравословна алтернатива да водят по-активен начин на живот и да се вдъхновят да включат танците в ежедневието си.

„С Нестле за Живей Активно! Зима 2022“ целим да вдъхновим всички, за които танцът е начин на движение, а не само да стоплят телата и душите си в ритъма на избрана от тях музика. Вярваме, че с помощта на водещи танцови школи и мащабната ни партньорска мрежа, всички ще имаме възможността да допринесем за благосъстоянието си и да се насладим на активен ден на открито при стриктно спазване на противоепидемичните мерки в страната“, коментира Нели Ангелова, мениджър „Комуникации“ Нестле Югоизточен Пазар.

Според специалистите танцуването е следващата най-естествена за човека физическа активност, след ходенето и логично надгражда инициативата „Нестле за Живей активно!“, която през годините активно промотира, превръщането на най-достъпните форми на движение в устойчив навик за българите. Танците, освен здравословни за тялото, са и чудесен начин за забавление и общуване, създават предпоставки за свързване с другите и влизане в „един ритъм“, което лекува стреса и отключва позитивната енергия у човека.

Повече за инициативата „Нестле за Живей Активно

През годините „Нестле за Живей Активно“ излезе от рамките на кампания и се превърна в национално движение, даващо възможност на стотици хиляди българи да спортуват, да се движат и да се забавляват заедно с едни от най-обичаните спортни звезди на България. От 2006 г. досега инициативата достигна до 500 000 души, а над 170 партньори подкрепят посланието за ползите от активния начин на живот.

Събитието ще се проведе при всички необходими противоепидемични мерки. 

Партньори на събитието са: Столична община, БГ радио, Дарик радио, 24 часа, Sportal.bg, Actualno.com, Iwoman.bg, Мениджър.News

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *