Нараства търсенето на анатомични и ортопедични обувки през лятото

Търсенето на анатомични и ортопедични обувки през пролетните и летни месеци на тази година нараства. Това отчитат от българския онлайн магазин e-obuvki.com, който предлага богато разнообразие от дамски, мъжки и детски обувки. Според представители на сайта, интересът към този тип продукти е преди всичко от страна на дамската аудитория.

„През топлите дни на лятото все повече жени се интересуват от анатомични и ортопедични обувки, които им дават усещане за удобство, повече свобода и динамика. Решихме да заложим на този продуктов сегмент още с отварянето на нашия интернет магазин и сега е видно, че не сме сгрешили. Нарастващите поръчки показват, че все повече наши клиенти се интересуват от здравето и удобството на своето ходило“ – посочва Радостин Валеов, един от основателите на проекта e-obuvki.com.

Валеов изрази убеждението си, че здравословният начин на живот, свободата и удобството ще бъдат водещи при избора на обувки през следващите години и все повече клиенти ще избират именно според тези два показателя, за сметка на редица стереотипи от миналото.

И докато при анатомичните обувки водещи са именно удобството и комфортът, то ортопедичните се изработват за лечение и профилактика на различни здравословни проблеми. Специалистите ги препоръчват в случаите, когато имаме различни болки или дискомфорт при ходене. Някои клиенти обаче си купуват такива и с профилактична цел или просто за удобство. Този тип обувки разполагат с твърда задна част при петата, за да осигуряват стабилна поддръжка, както и достатъчно пространство за пръстите на краката. Друг важен елемент е неогъваемата средна част на ходилото, която осигурява стабилност и подвижните стелки, които осигуряват допълнителен обем.

лечение на разширени вени

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *