Кои са най-популярните подаръци за мъже

В съвременния свят козметиката е неразделна част от здравето и хигиената на хората. Днес в магазините има богато разнообразие на козметични продукти като те съвсем не са запазена територия само за жените. Предлагаме ви списък с най-популярната козметика за мъже, която можете да използвате като подарък за любим човек.

Парфюм

Малцина знаят, че първата открита от археолозите фабрика за парфюми датира от преди 4 000 години през Бронзовата епоха, а най-старият парфюм е открит на остров Кипър. Днес едва ли има човек, който не ползва този козметичен продукт като характерно за мъжките парфюми е, че избягват цветните и плодови нотки и акцентират на дървесните и тревни нюанси.

Шампоан

Шампоаните, предназначени за силния пол, се различават по състава си от дамските. Те имат по-силни съставки за почистване на скалпа и косата, а също така обикновено включват добавки за предотвратяване на преждевременната загуба на коса. За разлика от женските, които миришат на роза, ягода или праскова, мъжките притежават по-различни аромати – на цитрусови плодове, зелен чай, морски бриз и др.

Пяна/гел за бръснене

Употребата на пяна или гел за бръснене са важни за мъжа, тъй като по-този начин се избягва раздразнението на кожата и образуването на пъпки и ранички по лицето му. На пазара има много голямо разнообразие на пяни за бръснене, но и гела си има своите предимства – по-лесно се нанася, по-икономичен е и също като пяната размеква косъма и дезинфекцира кожата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *