Как да се отървем от бръчките, без да използваме ботокс, филъри и скъпа козметика?

Добре поддържаният, млад и свеж вид на една жена не е само въпрос на красота, но също така и на навици . Доста често,  борбата с бръчките  започва с областта около очите – там нанасяме кремове и гелове, но неоправдано пренебрегваме областта около корена на носа. С течение на времето именно там се образуват неизличими бръчки .

Как да се отървем от бръчките

Бръчките – те са естествен процес, затова и борбата с тях трябва да бъде естествена! На първо място в своя арсенал трябва да заложите на превенцията . По-добре е изобщо да не се появяват, за да не се налага да се борите с тях! Бъдете бдителни:  първите бръчки  могат да се появят още на 20 години.

КАК ДА ЗАПАЗИМ КОЖАТА МЛАДА ЗА ДЪЛГО ВРЕМЕ

ОВЛАЖНЯВАНЕ

Най-простият и в същото време ефективен начин е да поддържаме влагата на кожата .

На сухата кожа й липсва еластичност, тя се разкъсва, протрива и износва.

Жените със суха кожа могат да използват кремове, маски и друга козметика за кожа. Нормалната кожа изисква редовни грижи, а мазната не трябва да се изсушава с ексфолианти. Обърнете специално внимание на корена на носа, като и на „крилата“ около ноздрите!

КОНТРОЛ НА МИМИКИТЕ

Прекомерното разтягане на кожата може да доведе до последици под формата на бръчки.

Опитайте се да бъде дискретни при правенето на мимики  и с течение на времето това ще се превърне в навик. Това особено важи, когато сме в лошо настроение! Ако твърде често се мръщите , по челото и носа се появяват  дълбоки бръчки , от които след това е много трудно да се отървете.

ГИМНАСТИКА   Гимнастика против бръчки  – естествен и ефективен начин да поддържаме кожата и мускулите на лицето. Тя ще помогне на кожата да остане в добра форма за дълго време, за да се запази свежия си вид. Ние ще ви покажем как се прави!

ГИМНАСТИКА ЗА ЛИЦЕТО

Бавно пощипвайте вежди от корена на носа към краищата около 1 минута (приблизително 10 пъти).
Сложете дланите на двете си ръце на челото си хоризонтално (можете да използвате няколко пръста или всички). Леко издърпайте кожата нагоре и бройте до 10. Затворете очи и бройте отново до до 10, след което се опитайте да изтеглите върха на носа надолу, заедно с горната устна. Отново, бройте до 10. Това упражнение се повтаря 3 пъти с кратки почивки.

Поставете средните пръсти на ръцете на корена на носа. Показалците да са върху тях.  Започнете да се мръщите , но продължавайте да държите пръстите си плътно на мястото им. Не трябва да се появяват бръчки! Направете 3 серии по 10 повторения.

Комплексът от тези три упражнения трябва да се осъществява в продължение на пет минути, а резултатът е гарантиран! Може да разнообразите гимнастиката с  масаж на лицето по основните масажни линии.

Старание и грижа са много по-добро средство от скъпите и неефективни кремове и терапии. Отложете стареенето на кожата за  по-късно! Споделете тази статия с всички, защото младостта никога не е твърде много.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *