Как да предпазим косата си

Как да избегнем увреждането на косата при употребата на сешоар? На първо място е нужно да си набавим качествен сешоар, след което да се научим да го използваме правилно. Има няколко грешки при сушенето със сешоар, които е добре да не допускате, ако искате косата ви да не се изсушава и накъсва.

  1. Косата ви трябва да е изсъхнала на 80% преди да посегнете към сешоара. След това оберете излишната вода с леки, стискащи движения. Не търкайте косата си с кърпата, защото това уврежда косъма и може да доведе до появата на цъфнали връхчета впоследствие.
  2. Когато косата е мокра, тя е много уязвима и сресването й може да разруши косъма в дълбочина. Ето защо е добре да следвате следната последователност – изчакайте десетина минути с кърпа на главата, изсушете добре косата със сешоар, след което пристъпете към сресване.
  3. Ако сушите косата си със сешоар, трябва да го правите само в две посоки. По дължината й отгоре – надолу или в зоната на корените, където сешоарът трябва винаги да сочи нагоре. В противен случай рискувате да постигнете наелектризиран и сплескан вид на косата.

Освен иновативни шампоани за жени, вече съществуват и сешоари от по-нов клас, които са щадящи към косата и не я увреждат. Тези модели разполагат с йонизатори, които излъчват отрицателно заредени йонни частици. Така косата не се наелектризира при сушене и запазва блясъка и еластичността си.

Голяма част от тях съдържат турмалин в корпуса си, благодарение на който влагата остава за по-дълго в космените фоликули и косата не се изсушава. Този тип сешоари са подходящи за къдрава, гъста коса с дебел косъм, която трудо съхне.

Някои сешоари разполагат с инфрачервена технология, която загрява косъма отвътре навън и така го защитава от вредното въздействие на топлината. Тези модели са подходящи най-вече за подсушаване на тънка и суха коса, но всеки може да открие в тях ползи за себе си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *