Какви могат да бъдат причините за чувствителни зъби

Всеки втори човек се оплаква от чувствителни зъби, които до една или друга степен осуетяват нормалното протичане на тривиалното ни ежедневие. Въпреки полагането на системни и адекватни грижи по отношение на устната хигиена, не винаги можем да се похвалим с перфектно дентално здраве, като често пъти част от проблемите се дължат именно на прекомерната чувствителност на зъбния емайл. Посетете дентален център България дент и открийте оптималното решение за всеки един проблем, свързан със състоянието нa устната кухина. 

Какво да правим

Редовното посещение на стоматолог, също както и употребата на правилните за нас пасти за орална хигиена, са все неща, които не бива да забравяме. Ако от известно време усещате от слаба до интензивна болка и изтръпване по време на ядене и пиене, то вероятно се касае за повишена чувствителност на зъбния емайл, която може да напомни за себе си при следните няколко обстоятелства:

  • Когато консумирате студени напитки;
  • Когато консумирате топли/горещи храни и напитки;
  • По време на миене на зъбите;
  • При вдишване на студения въздух през зимния сезон.

Недвусмислен индикатор за това, че страдате от чувствителни зъби, това е и болката по време на зъболечение. Тя се появява, когато Вашият зъболекар използва някое от определените за целта пособия (въздух, вода и др.), за да проведе успешно лечението, а Вие от своя страна не можете да изтърпите пронизващо усещане, породено от наличието на свръхчувствителност.

 

Не отлагайте проблема с чувствителните зъби, а се заемете с неговото разрешаване колкото се може по-скоро. Намерете правилното за Вас лечение, доверявайки се на България Дент и страхотните професионалисти, които работят там. 

Помага ли домашното лечение

Съществуват какви ли не “бабини” рецепти, имащи за цел да подобрят както общото ни здраве, така и денталното такова. Що се отнася до Вашите чувствителни зъби, на първо време бихте могли да направите следното:

  • Избягвайте приема на прекалено студени или прекалено горещи храни;
  • Не търкайте с четката прекалено агресивно – това само ще влоши проблема;
  • Купете си качествена гел-паста, която ще намали чувствителността;
  • Потърсете помощ в Bulgaria Dent.

Не третирайте зъбите и венците с абразивни материали, които често използваме в кулинарията и които винаги имаме под ръка. По-добре се доверете на специалистите, за да не влошите проблема. И не забравяйте, че към зъбите винаги трябва да се отнасяме с внимание. Те са за цял живот!

Кога трябва да посетим стоматолог

Поне веднъж годишно е добре да посетим стоматолога си, за да бъде денталното ни здраве винаги на ниво. По този начин ще си спестим не само излишни главоболия, но и доста средства, които често пъти изсипваме накуп, защото сме били немарливи към състоянието на устната кухина. 

 

Не чакайте малките кариеси да станат големи, или едва забележимият проблем с чувствителните зъби да се превърне в парoдонтоза, която е можело лесно да избегнем. Вашето решение е Bulgaria Dent!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *