Дермокозметика – как да третираме слънчевата алергия

Слънчевата алергия е състояние, за което повечето от нас са чували, но всъщност нямат достатъчно информация и не зная достатъчно. Това, което е ясно, е, че най-податливи са хората с чувствителна кожа, особено ако е по-светла.

 

Съответно, проблемът в повечето случаи се появява през летните месеци, докато през останалата част от годината оплакванията на практика изчезват. Трябва да се допълни и това, че обикновено обривите от слънчева алергия се появяват на места, които са в директен контакт със слънцето.

 

Макар че в различните случаи може да има различен характер и изглед, слънчевата алергия най-често прилича на обрив. Може да ви насочи към това и фактът, че тя най-често се появява върху зачервена и изгорена от слънцето кожа.

Има ли фактори, които предразполагат

Хората с по-светла кожа са по-предразположени към проблеми от типа на слънчевата алергия, но това състояние би могло да се предизвика и като страничен ефект от реакцията между слънчевите лъчи и някои медикаменти, сред които някои видове лекарства за диабет и сърдечно-съдови заболявания.

Как се третира слънчева алергия

На първо място, ако наистина имате някакви съмнения за слънчева алергия, е препоръчително да се консултирате с вашия личен лекар. Той ще потвърди или отхвърли вашите съмнения и ще ви назначи лечение с подходящите продукти и съответната дермокозметика.

 

По аптеките се предлагат различни видове кремове, които могат значително да облекчат вашето състояния (вижте предложенията в AptekaMedea.bg). Обикновено, кремовете са леки и имат успокояващ ефект, като повечето от тях са с хидратиращ ефект. Добре подхранената и хидратирана кожа е по-малко застрашена от подобни неприятности.

Продуктите с алое вера

Продуктите, които имат по-високо съдържание гел от алое вера имат много положителен ефект при подобни състояния. Те не само хидратират, но също така попиват в кожата бързо и не оставят мазни следи, тъй като самото алое не е мазно.

 

Най-хубавата част е, че този тип козметика, който е изграден на базата на алое, има доста ясно изразен охлаждащ ефект, тъй като алое вера съдържа голям процент вода, а водата е силен проводник на топлина. Във всеки случай, преди да предприемате каквото и да било лечение, не пропускайте да се консултирате с вашия лекар.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *