Българският софтуер за подпомагане на хора с говорни дефекти MPI2 получава признание в САЩ

Софтуерният продукт MPI2, който помага на хора, страдащи от заекване, вече получава признание в САЩ. Той е разработен от Сирма Медикъл и беше представен на Конгресът  на Американската Асоциация за Слух и Говор /American Speech and Hearing Association – ASHA 2018/, която се състоя в края на миналата седмица в Бостън, Масачузетс.

 

Приложението MPI2 за борба с заекването е разработено от Сирма в сътрудничество с „Катедрата по Слух и Говорни Науки“ на Калифорнийския университет в Санта Барбара. MPI2 е единственото средство, което е валидирано чрез клинични изпитания на „Агенцията за Храни и Лекарства“/Food and Drug Administration/ в САЩ. MPI2 използва върхови научни био-механизми за обратна връзка, които се прилагат чрез мобилни апликации и които помагат на хората страдащи от заекване да модифицират своето говорно поведение, чрез използване на кратки фонетични интервали.

 

MPI2 се обсъжда с клинични специалисти от Департамента на Образованието в Ню Йорк, където са назначени над 9,000 логопеди и ще предлага безплатни лицензи на приложението за учениците в държавните гимназии през 2019 година.

 

*   *   *

 

Сирма Медикъл АД е дъщерна компания на Сирма Груп Холдинг АД, която специализира в разработването и предлагането на софтуерни решения за сегмента „Здравеопазване“. MPI2 е нов продукт на Сирма Медикъл. Водещ продукт на Сирма Медикъл e приложението в помощ на управлението на диабетно състояние – Diabetes-M.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *